Lasten ja nuorten valkokangas

Elokuva-aiheinen monitaiteinen kilpailu Raahen alueen lapsille ja nuorille

Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry kutsuu Raahen alueen lapsia ja nuoria tekemään taidetta inspiroituen elokuvista, elokuvateattereista ja/tai Bio Huvimyllystä. 

Kilpailuaika: 1.2.2024–30.4.2024

Kilpailusarjat:

  1. Varhaiskasvatus
  2. Alakoulu
  3. Yläkoulu
  4. Toisen asteen oppilaitokset

Työsi voi edustaa mitä taiteenlajia tahansa. Se voi siis olla tarina, piirros, lyhytelokuva, valokuva, esine, tanssi, sävellys, käsityö jne. Sinä päätät, kunhan aiheesi liittyy jotenkin elokuviin, elokuvateattereihin tai Bio Huvimyllyyn. Teos voi olla myös yhdessä luotu, eli sillä saa olla monta tekijää.

Sarjojen parhaat voittavat oman elokuvanäytöksen poppareineen. Lisäksi palkintoina on Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n tuotteita ja lahjakortteja raahelaisiin liikkeisiin. Valikoidut työt pääsevät esille Kinosalonki Sofian Bio Huvimylly -näyttelyssä syksyllä 2024, ja kilpailun satoa esitellään myös Bio Huvimyllyn ystävien somessa ja nettisivuilla.

Jos osallistut kilpailuun itsenäisesti, postita/toimita työsi osoitteeseen Koulukatu 25 A, 92100 Raahe tai tuo se Sofian talolle tapahtumien yhteydessä. Voit myös lähettää työsi sähköisesti osoitteeseen biohuvimyllynystavat@gmail.com Kirjoita silloin viestin aiheeksi “lasten ja nuorten valkokangas”. Jos teos on iso tiedosto, lähetä se esim. YouTube-linkkinä. 

Muista kertoa aina seuraavat tiedot:

  • tekijän/tekijöiden nimi/nimet ja ikä/iät
  • nimimerkkisi, mikäli et halua, että nimesi mainitaan esimerkiksi somessa ja nettisivuilla työsi yhteydessä
  • yhteystiedot (sähköpostiosoite ja puhelinnumero)
  • mihin sarjaan työ osallistuu

Haluaako koko päiväkotinne, koulunne tai oppilaitoksenne osallistua kilpailuun? Mahtavaa – ilmoita yhteisösi mukaan helmikuun loppuun mennessä. Kun järjestätte alkukarsinnan ja valitsette parhaat työt jatkoon, Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry lahjoittaa mielellään tuotteita alkusarjanne palkinnoiksi.

Kysyttävää? Ota yhteyttä yhdistyksen toiminnanjohtajaan Tatu Hirvoseen biohuvimyllynystavat@gmail.com p. 0442854443

Kilpailujuliste: Milka Metsäpolku. Sen voi tulostaa A4-kokoisena tai A3-kokoisena.

Työtämme lasten ja nuorten elokuvakasvatuksen parissa tukee Alli Paasikiven säätiö.

Taiteilijoiden valkokangas

Toimintamme on monitaiteista ja kuvitteellisen kattomme alle mahtuvat kaikki taiteenlajit. Teemme mielellämme yhteistyötä taiteen kentän toimijoiden kanssa. Sivuille on tulossa tekstejä arkkitehtuurista, elokuvista ja musiikista, eri taiteilijoiden lähestymistapoja raahelaisten rakastamaan Bio Huvimyllyyn sekä tietysti elokuvataidetta.

Inspiroidu, eläydy, keskustele, vaikuta, luo!

Yhteydenotot: biohuvimyllynystavat@gmail.com

Bio Huvimylly -animaatio: Mirka Raasakka

”Ratkaisu”, Antti Baasin lyhytelokuva

Raahen puhallinorkesterin otsalampputukikeikka Bio Huvimyllyssä 18.3.2023