Tiedote, jota emme olisi halunneet koskaan kirjoittaa

Tätä tiedotetta emme olisi halunneet koskaan kirjoittaa:

Raahen kaupungin ja Bio Huvimyllyn rakennuksen omistavan säätiön väliset sopimusneuvottelut ovat kariutuneet. Rakennus jää säätiön haltuun. Se tietysti tarkoittaa, että meidän täytyy yhdistyksenä lopettaa pitkään valmistelemamme Bio Huvimyllyn pelastushankkeen eteenpäin vieminen.

Monitaiteinen toimintamme kulttuuriyhdistyksenä jatkuu, mutta tosiasiaa ei käy kiertäminen – onhan tämä käänne valtava pettymys ja jotakin, mitä emme osanneet odottaa keväällä, kun perustimme yhdistyksen valtuuston näytettyä hankkeelle vihreää valoa.

Toteutamme yhdistyksemme tarkoitusta ja tehtävää siten kuin nykytilanteessa voimme. Herättelemme kaupungin elokuvakulttuuria: lasten ja nuorten elokuvakerhot aloittavat, Bio Huvimyllyn historiikki- ja näyttelyhanke jatkuvat, laatikkopyöräkinomme ja popparikoneemme liikkuvat yhä. Lasten ja nuorten elokuva-aiheinen taidekilpailu saataneen käyntiin alkuvuodesta. Alamme myös kartoittaa Raahen kaupungin kanssa vaihtoehtoisia tapoja käynnistää elokuvateatteritoiminta kaupungissamme korttelikinona toisessa paikassa, ja kutsumme pian yhdistyksen lähes 300 jäsentä koolle vaihtamaan ajatuksia uudessa tilanteessa.

Ymmärrämme, että teillä saattaa olla paljon kysymyksiä, mutta koska prosessi on pohjimmiltaan kaupungin, säätiön ja viranomaisten välinen, meillä ei ole asiaan tämän enempää kommentoitavaa. Bio Huvimyllyyn kiintyneenä raahelaisena kulttuuriyhdistyksenä tietysti toivomme ja odotamme, että kaupungissamme sijaitsevasta suojellusta ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta rakennuksesta pidetään huolta, vaikka me emme sitä mahdollisuutta nyt saaneet.