Raahelaisen elokuvakulttuurin kuulumisia

Hyvät Bio Huvimyllyn ystävät ja yhdistyksen jäsenet, 

Vuosi on lähtenyt käyntiin uutteran työn merkeissä. Kinosalonki Sofian tapahtumat viettävät hiljaiseloa kevään muodonmuutoksen ajan, mutta suunnitelmat etenevät ja pian niitä päästään myös toteuttamaan.

Kinosalonki Sofialle logo

Joko näit Kinosalonki Sofian uuden logon? Sen suunnitteli Kimmo Korhonen, joka kertoi suunnittelun kantavasta ideasta näin: ”Kinosalonki Sofian logossa mennään ajassa taaksepäin kuten rakennuksessakin. Kun verhot avautuvat, ollaan elokuvan alkuaikojen ja mykkäfilmien mielikuvissa.”

Kotiseuturakas Kimmo on myöhemminkin mukana Kinosalonki Sofian ja Lybeckerin suunnitteluyhteistyössä. Ensi viikolla pääsemme näkemään Koulutuskeskus Brahen sisustuspuolen kinosalonkisuunnitelmia. Olemme käynnistäneet aktiivisen yhteistyön myös Raahen Porvari- ja Kauppakoulun eri opintolinjojen kanssa.  Mahtavia taitajia täällä!

Lasten ja nuorten Valkokangas – monitaiteinen kilpailu Raahen alueen lapsille ja nuorille

Taidekilpailumme Raahen alueen lapsille ja nuorille on nyt käynnissä! Kilpailusarjoja on varhaiskasvatusikäisistä toisen asteen oppilaitoksiin asti. Kilpailuun voivat osallistua kokonaiset koulut, luokat, päiväkodit, mutta lapsi tai nuori voi lähettää työnsä myös itsenäisesti. Kunhan inspiraationa on elokuva ja/tai Bio Huvimylly, taideteos saa olla mitä lajia tahansa. Esimerkiksi tarina, piirros, lyhytelokuva, valokuva, esine, tanssi, sävellys, käsityö… Maltamme tuskin odottaa kilpailun satoa. 

Lisätietoa kilpailusta löydät täältä. Levittäkää mielellään sanaa luoville lapsille ja nuorille! 

Historiikkiprojektin aineistonkeruu jatkuu

Kirjailija Pauliina Vanhatalo on viettänyt viime päivät tutkien Raahen Seudun arkistoja. Niistä on löytynyt monta kiinnostavaa ilmoitusta ja pikku-uutista Bio Huvimyllystä. Muistathan kertoa myös omat tarinasi historiikkia varten! Mitä useampi ääni historiikkiin osallistuu, siitä elävämpi ja aidompi siitä tulee. Tarinoita voi tällä hetkellä jakaa nettisivujen lomakkeen kautta tai toimittamalla tekstin meille sähköpostitse/postitse. Historiikkiprojektilla on nyt myös oma FB-ryhmä, lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kunhan Pauliina on saanut rakennettua yleiskuvan Bio Huvimyllyn koko kaaresta (todennäköisesti kesällä/syksyllä), alamme tehdä ja videoida myös haastatteluja. Voit ilmoittautua jo haastateltavaksi sähköpostiosoitteeseen pauliinavanhatalo@gmail.com

Kinosalonki Sofian muutostöiden rahoituksestakin on hyvää kerrottavaa, mutta sen julkistamisessa odotamme yhteistyötahojen uutisia. Hieno salonki saadaan joka tapauksessa aikaan!

Innostunein terveisin

toiminnanjohtaja Tatu Hirvonen ja Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n hallitus