Lauantaina talkoillaan Sofian Kinosalongilla!

Hyvät raahelaiset elokuvakulttuurin ystävät ja Kulttuuriyhdistys Bio Huvimyllyn jäsenet,

Kaiken touhun lomassa muistamme taas kuulumisilla!

Talkoot Kinosalonki Sofiassa la 16.3. klo 10 alkaen

Sofian talolla on siirrytty suunnitelmista käytäntöön. Katsomoa rakennetaan, seinät ovat saaneet maalia pintaan, salonkiin on hankittu sohvakalusto, tapetteja mallataan ja tilat muuntuvat vauhdilla uuteen käyttötarkoitukseensa.

Jos olet halunnut kääriä hihasi ja päästä menoon mukaan, nyt siihen on tilaisuus.  Ylihuomenna lauantaina Sofialla nimittäin talkoillaan! Tarkoituksena on purkaa nykyinen keittiöpiste ja hioa osa lattioista maalausta varten. Lämpimästi tervetuloa – ja pahoittelut myöhäisestä ilmoitusajasta. Kun projektissa on niin monta liikkuvaa osaa, joskus on vaikea nähdä pitkälle tulevaan.

Talkoot alkavat lauantaina 16.3. klo 10 osoitteessa Reiponkatu 35. Ilmoittautumiset auttavat meitä valmistautumaan päivään, joten jos tiedät saapuvasi paikalle, käytä ensin 30 sekuntia tämän kaavakkeen täyttämiseen.

Tukea toimintaan

Yhdistyksen taloudelliset mahdollisuudet elokuvakulttuurin kehittämiseen ja käynnistämiseen ovat vahvistuneet kuukausi kuukaudelta. Kiitämme myönteisistä tukipäätöksistä Nousevan Rannikkoseudun ja Alli Paasikiven säätiön lisäksi OP-Raahentienoota ja Arvo-sijoitusosuuskuntaa. Kaikki nämä tuet yhdessä tekevät mahdolliseksi Kinosalonki Sofian muutostyöt ja toiminnanjohtajan aherruksen.

Seuraava tavoitteemme on hankkia rahoitus laadukkaaseen ja ajantasaiseen elokuvalaitteistoon, joka tulee palvelemaan ensin kiertävän kinon näytöksissä ja myöhemmin mitä todennäköisimmin ihan oikeassa elokuvateatterissa eli Raaheen kaavailemassamme korttelikinossa.

Yhteistyötä ja ideoita

Olemme kiitollisia myös siitä laajasta yhteistyöstä, jota saamme tehdä raahelaisten yhteisöjen kanssa. Kinosalonki Sofialla puuhaavat esimerkiksi parhaillaan Koulutuskeskus Brahen osaajat ja yhdistykselle on tulossa pian harjoittelijoita Lybeckeriltä. Ajoitus on mitä mainioin – pääsemme esimerkiksi ottamaan askelia Sofia Lybeckerin koulun perinnön digitalisoimisessa ja uudessa esillepanossa.

Raahen Porvari- ja Kauppakoulun opiskelijoiden toteuttama asiakaskysely sai hienosti vastaajia! Ja mitä ideoita! Kiitos kaikille osallisille! Kyselyn vastausten perusteella pystymme suuntaamaan kinosalongin toimintaa erilaisten ryhmien ja elokuvakävijöiden tarpeita ajatellen. Hyödynnämme aineistoa vielä monella tapaa, mutta sen perusviesti on, että kaupunkiin on Bio Huvimyllyn sulkemisen jälkeen kaivattu elokuvateatterin tunnelmaa, ja odotukset kinosalonkia kohtaan ovat korkealla. Pyrimme vastaamaan niihin kaiken kykymme mukaan, ja kuluttajatutkimus ja sen soveltaminen jatkuu!

Lasten ja nuorten taidekilpailu ja historiikkihanke

Lopuksi muistutamme lasten ja nuorten Valkokangas -taidekilpailusta. Ihanaa luovaa meininkiä on jo syntynyt ja osallistujia löytynyt, mutta mukaan mahtuu! Lisätietoa täältä.

Raahelaisen elokuvakulttuurin tulevaisuutta luodessamme tutkimme samalla sitkeästi sen menneisyyttä. Historiikkihankkeen aineistotyö etenee, ja muistelukset kaikilta vuosikymmeniltä ilahduttavat! Lähetä tarinasi/muistosi kirjailija Pauliina Vanhatalolle sähköpostitse pauliinavanhatalo@gmail.com tai verkkosivujemme lomakkeen kautta.

Sofian talon ja Bio Huvimyllyn perintöä jatkaen

Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n puolesta

toiminnanjohtaja Tatu Hirvonen