Kuulumisia 4/5/23

Hyvät Bio Huvimyllyn ystävät ja yhdistyksen jäsenet,

Lähestymme teitä jälleen Bio Huvimylly -hankkeen kuulumisilla. Kiitos kun annatte meille aikaanne!

Yhdistysasioita

Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n hallitus kokoontui taas tiistaina keskustelemaan ja tekemään päätöksiä. Päätettiin mm. hakea rahankeräyslupaa ja hankkia pankkikorttilaite, juteltiin kannatustuotteista, tapahtumista ja muista mahdollisista yhteistyökuvioista. Samalla hallitus sai hyväksyä yhdistykseen 95 varsinaista jäsentä, 67 kannatusjäsentä ja 12 yhteisöä. Meille on suuri ilo, että te kaikki haluatte olla tukemassa Bio Huvimyllyn uutta elämää ja tekemässä tästä totta. 

Kiinnostuneille ohessa liitteenä yhdistyksen säännöt


Putro ja puhallinorkesteri

Haluamme vielä kiittää yhdistyksen hallituksen puolesta viimeviikkoisesta Samuli Putron ja Raahen puhallinorkesterin yhteiskeikasta. Se ei olisi onnistunut ilman monen ihmisen talkoohenkeä: artistin, soittajien ja sovittajan, Tuupa Recordsin laitteiston, sähköä lainanneen museon, tilaisuutta tallentaneiden kuvaajien jne. 

Alun perin toiveissamme oli hiukan laajempi tilaisuus ja runsaampi yleisö. Kun neuvotteluissa pelastusviranomaisten kanssa kävi selväksi, että nykyisillä rajoitteilla tiloihin on turvallista ottaa 100 ihmistä (ja ihana puhallinorkesterimme lohkaisee siitä jo melkoisen palan), tulimme siihen tulokseen, että somearpajaiset ovat tilanteessa reiluin tapa jakaa yleisön kolmisenkymmentä paikkaa.

Bio Huvimyllyyn tutustumassa oli myös Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen väkeä ja median edustajia, joille halusimme esitellä Raahea ja Bio Huvimyllyn säihkyvää potentiaalia. Hienosti hanke sitten näkyikin!

Toivottavasti pääsemme pian sellaiseen tilanteeseen, että rakennuksessa on sähköt, valot ja vessat, ja keikoista tulee osa talon tavallista arkea. Ja että joskus myydään vielä lippuja!

Siivouspäivä 27.5.

Bio Huvimylly osallistuu valtakunnalliseen Siivouspäivään järjestämällä talolla leffakirpparin, julistenäyttelyn ja avoimien ovien kierroksia. Tervetuloa myymään omia leffakirppariin sopivia tavaroita klo 11-15. Ilmoittaudu mukaan Tatulle/0442854443. HOX. Rakennuksessa ei ole myyntipöytiä tai tuoleja istumiseen, joten ne kannattaa järjestää itse.

Siivouspäivään osallistumisen edellytys on, että sopimukset kaupungin suuntaan saadaan aikaan ennen sitä, ja voimme alkaa ottaa taloa haltuun. Tähän asti olemme toimineet rakennuksessa sen nykyisen omistajan luvalla.

Tarkoitus on myös järjestää ensimmäiset kannatustuotteet – esim. t-paitoja, julisteita, rintanappeja ja koruja – myytäväksi tapahtumaan. Jos haluat lahjoittaa omia leffatavaroitasi myytäväksi yhdistyksen pöytään, sekin sopii mainiosti!

Kannatustuotteet ja Raahen kesätapahtumat

Haluamme näkyä aktiivisesti tulevan kesän tapahtumissa ja myydä siellä Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n kannatustuotteita. Jos tällainen talkoilu sopisi sinulle, ilmoittaudu mukaan Sari Haliselle, joka koordinoi kannatustuotteiden myyntiä hallituksen puolesta. Sarin meiliosoite: samattila@hotmail.com


59 penkkiä rikkaampia

Ilahduttava uutinen tälle viikolle: näyttäisi siltä, että saamme Kokkolan Bio Rexistä ilmaiseksi 59 kohtuukuntoista elokuvateatteripenkkiä (kuva) ja kaupungilta todennäköisesti apua niiden kuljetukseen ja varastoimiseen.

Koko ajan käymme tässä taustalla hyvässä hengessä keskusteluita sekä rahoittajien että muiden mahdollisten yhteistyökumppaneiden suuntaan. Pala ja askel kerrallaan rakentuu tämä raahelainen unelma. 

Lämpimin terveisin

Tatu, Pauliina ja Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n hallitus