Kuulumisia 27/3/23

Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly on nyt virallisesti perustettu! Kuvassa hallituksemme eli Pauliina Vanhatalo (pj), Anna Kippola (varapj), Satu Kallio (sihteeri), Jussi Häkkilä, Martti Kallio ja Sari Halinen sekä yhdistyksen toiminnanjohtaja Tatu Hirvonen.

Yhdistyksemme on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon ja avoin kaikille, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Yhdistyksen tarkoituksena on kunnostaa Bio Huvimyllyn kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus ja pitää yllä rakennuksen kuntoa. Lisäksi yhdistys näyttää elokuvia ja järjestää muuta yhteisöllistä kulttuuri- ja taidetoimintaa alueellisesti ja yhteistyössä toisten kulttuuri-, taide- ja rakennusperintöalan toimijoiden kanssa.

Sääntöihin kirjattiin myös, että yhdistys tahtoo toiminnallaan:
1) ylläpitää Bio Huvimylly -nimistä elokuvateatteria Wanhassa Raahessa ja näyttää siellä elokuvia
2) suojella rakennuksen arvokasta historiaa ja säilyttää sen tuleville sukupolville
3) edistää kulttuuria ja taidetta laaja-alaisella ja ennakkoluulottomalla otteella
4) vahvistaa yhteisöllisyyttä ja alueellista elinvoimaa

Bio Huvimylly on meidän kaikkien yhteistä arvokasta kulttuuriperintöä, ja Bio Huvimyllyn ystävien yhteisössä on nyt jo noin kaksisataa ihmistä. Tule sinäkin rohkeasti mukaan! Tehdessä tutustuu! Yhdistyksen jäseneksi liittymisestä kerromme sitten, kun yhdistys on rekisteröity ja saamme avattua sille tilin ja nettisivut, mutta toimintaan osallistuakseen ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen nyt tai myöhemminkään. Bio Huvimyllyn ystävien postituslistalle pääsee lähettämällä sähköpostia osoitteeseen biohuvimyllynystavat@gmail.com

Bio Huvimyllyn ystävien toinen town hall -meeting eli kaikille avoin tilaisuus järjestetään ti 4.4. klo 18 Tapahtumatalon Fregatti-salissa. Siellä yhdistyksen toiminnanjohtaja Tatu Hirvonen kertoo Bio Huvimyllyn pelastushankkeesta ja mahdollisuuksista tulla mukaan toimintaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennalta.

Bio Huvimyllyn ystävien työryhmät kokoontuvat ensimmäisen kerran 22.4.. Päivän aikana esitellään kunkin työryhmän tavoitteet, ryhmäydytään, sovitaan yhteydenpitotavoista ja seuraavista kokoontumisista. Lähetämme tarkemmat tiedot tapaamisesta työryhmiin ilmoittautuneille. Jos haluat mukaan, kurkkaa työryhmät täältä (https://docs.google.com/…/17TAZPFPdI6AN1MumR3qzSP5iSx…/edit…) ja lähetä viestiä osoitteeseen biohuvimyllynystavat@gmail.com

HOX! Työryhmiä on nyt yksi lisää: Huvimyllystä tuotteeksi. Siellä ideoidaan Bio Huvimyllylle laadukkaita, omaperäisiä ja ekologisia kannatustuotteita ja mahdollista suunnittelukilpailua.

Huh! Tulipa taas asiaa! Matka jatkuu – tule mukaan!