kuulumisia 7/8/23

Elokuinen tervehdys te kaikki Bio Huvimyllyn ystävät ja yhdistyksen jäsenet!

Kesätapahtumat

Kiitos kohtaamisista Raahen kesätapahtumissa! Pekanpäivillä ja Meripäivillä teltassamme kävi kova vilske. Popcorn maistui raahelaisille ja matkailijoille paremmin kuin rohkenimme odottaa, ja paitoja on lähtenyt maailmaa kiertämään jo viitisensataa.

Rantajatseilla sää ei meitä niin suosinut, mutta pääsimme kuitenkin testaamaan popparikoneen lisäksi yhdistyksen uutta laatikkopyörää. Kätevästi liikkuivat tuotteet paikasta toiseen – ehkä pyörällä liikkuu sitten joskus myös pieni elokuvateatteri!

 

Bio Huvimylly -hankkeen vuosipäivä

Bio Huvimyllyn kulttuurihanke juhlii 1-vuotissynttäriään! Hanke-ehdotus Bio Huvimyllyn pelastamisesta jätettiin nimittäin Raahen kaupungin kirjaamoon 8.8.2022.

Vuotta myöhemmin paljon on saatu aikaan, kiitos kaupungin päättäjien, jotka valitsivat laajalla rintamalla ottaa keväällä rakennuslahjoituksen vastaan, ja kaikkien Bio Huvimyllyn ystävien, jotka ovat olleet mukana ja tukena monin eri tavoin. Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:llä on jo melkein kolmesataa jäsentä!

Nyt kun lomat on lomailtu, toivomme, että kaupungin ja säätiön väliset sopimukset saadaan pian maaliin. Kerromme asian etenemisestä heti kun meillä on kerrottavaa.

 

Bio Huvimyllyn historiikkiprojekti ja Taiteiden yö

Kesällä olemme aloittaneet työn tulevan Bio Huvimyllyn historiikin parissa tutkimalla Raahen Seudun arkistoja. Monta mielenkiintoista pikku-uutista on löytynyt, ja samalla on vain vahvistunut tunne siitä, että Bio Huvimyllyn vuosikymmenten tarina on kertomisen ja tallentamisen arvoinen. Lämmin kiitos nettisivujen kautta tulleista Bio Huvimylly -muisteloista! Lisää toivotaan! https://www.biohuvimylly.fi/bhhistoria

Historiikkisuunnitelmistamme voi kuulla enemmän Raahen Taiteiden yössä 18.8. klo 18 Kruununmakasiinilla. Kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa projektista kertovat Satu Kallio ja historiikkia koostava kirjailija Pauliina Vanhatalo. Lämpimästi tervetuloa! 

Bio Huvimyllyn ystävien Tarinatyöryhmä kokoontuu samassa yhteydessä heti tilaisuuden jälkeen. Jos haluat mukaan työryhmään, ilmoittaudu paikan päällä tai biohuvimyllynystavat@gmail.com

Muiden työryhmien kanssa joudumme odottamaan sopimusasioiden edistymistä. Samasta syystä emme voi toistaiseksi järjestää Bio Huvimyllyllä tapahtumia.

 

Raahe-opiston BH-kurssit

Bio Huvimyllyä voi muistella syksyllä myös Raahe-opiston kurssilla, jonka ilmoittautuminen alkaa 14.8. Kurssin vetäjänä toimii äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Satu Kallio ja se on osallistujille maksuton. https://uusi.opistopalvelut.fi/raahe/fi/course/5192

Bio Huvimylly -ikkunat ja ovet ennalleen -kurssilla opitaan puolestaan kunnostamaan ikkunoita ja ovia vaiheittain alusta loppuun restaurointiammattilaisen opastamana. Kurssin opettajana toimii Timo Räisänen. Kurssimaksu on 35 € ja ilmoittautuminen alkaa 14.8. https://uusi.opistopalvelut.fi/raahe/fi/course/5217

 

Raahen Pimiät ja ulkoilmanäytös

Järjestelemme paraikaa tiiviisti ensimmäistä ulkoilmanäytöstämme Raahen Pimiät -tapahtumaan elo-syyskuun vaihteeseen. Seuratkaa siis ilmoittelua! Otetaan loppukesän lämpimistä ja leffanpimeistä illoista kaikki irti.

Terveisin

toiminnanjohtaja Tatu Hirvonen ja Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n hallitus

www.biohuvimylly.fi