kinosalonki sofia esittäytyy

Hyvät Bio Huvimyllyn ystävät ja yhdistyksen jäsenet, 

Meillä on iloisia uutisia! Pääsimme Sofia Lybeckerin säätiön kanssa sopimukseen Sofian talon (Reiponkatu 35) vuokraamisesta, mikä tarkoittaa, että saamme perustaa noin 30-paikkaisen kinosalongin keskelle kaupunkia ihanaan miljööseen ja historiaa henkivään rakennukseen.

Yhdistys hankkii pian elokuvalisenssin Sofian talolle. Alamme näyttää siellä elokuvia heti kun saamme tilat kinokuntoon ja rahoituksen tarvitsemallemme laitteistolle. Uusi kinosalonki tulee olemaan Bio Huvimyllyn ystävien, yhdistyksen, liikkuvan kinon ja korttelikinohankkeen yhteisöllinen tukikohta. Taloon on suunnitteilla elokuvajulistegalleria ja näyttelytila, kahvio/baari ja yhdistyksen tuotteiden kauppa. Kinosalonki tarjoaa myös mahdollisuuden tiivistää yhteistyötä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa: järjestää vaikkapa yhteistyötapahtumia ja työhyvinvointipäiviä elokuvakulttuurin parissa. 

Elokuvakasvatus on yhä lähellä sydäntämme. Kinosalonki Sofia on kaiken ohella elokuvakerhojen ja -leirien omaa tilaa ja elokuvakasvatuksen yhteistyötilaa varhaiskasvatukselle, kouluille ja nuorisotyölle. Suunnittelemme uuden kinon niin, että koululuokat mahtuvat käymään siellä elokuvissa. Samalla raahelaiset lapset pääsevät huomattavasti nykyistä paremmin osallisiksi valtakunnallisista ja eurooppalaisista mediakasvatusprojekteista.  

Keväällä Sofian talon piha otetaan monipuolisesti käyttöön: luomme tapahtumia, ulkoilmanäytöksiä, yhteisöpuutarhan… 

Uudella tukikohdallamme on siis monta tärkeää tarkoitusta ja tehtävää. Keskeistä on, että se vakiinnuttaa ja laajentaa toimintaamme, elvyttää hiipunutta elokuvakulttuuria ja tuo elämää, elinvoimaa ja viihtyvyyttä Raaheen.

Lopuksi kalenterit esiin! Tiedotamme tapahtumista tarkemmin myöhemmin, mutta tulossa on ainakin seuraavia tilaisuuksia:

 1.–2.12. Avoimet ovet Sofian talolla. Tule kurkkaamaan uusia tilojamme ja ideoimaan tulevaa kinosalonkia. Myytävänä yhdistyksen kannatustuotteita. 

9.12. Annanpäivän myyjäiset Sofian talolla. Myytävänä kannatustuotteita, glögitarjoilu. 

15.12. Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n pikkujoulut jäsenille ja kannatusjäsenille, paikkana nytkin Sofian talo. Vielä ehdit liittyä: liittymisohjeet

Innostunein terveisin

toiminnanjohtaja Tatu Hirvonen ja Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n hallitus