hyvää elokuvakulttuurin vuotta 2024

Hyvät Bio Huvimyllyn ystävät ja yhdistyksen jäsenet, 

Kiitos tuestanne kuluneena vuonna! Siitä ei ainakaan puuttunut käänteitä. Suuren pettymyksen jälkeen olemme onneksi päässeet uudelle polulle, ja on paljon hyvää, mitä voimme odottaa jo vuodelta 2024. 

Vuoden 2024 näkymiä

Ensimmäinen tavoitteemme on muuntaa Sofian talo Kinosalonki Sofiaksi yhteistyössä Koulutuskeskus Brahen ja Lybeckerin kanssa. Kokkolan Bio Rexistä lahjoituksena saadut penkit tulevat hyvään käyttöön nousevassa noin kolmekymmentäpaikkaisessa katsomossa. Raahen kaupungilta saimme juuri lahjoituksena laskeutuvan nelimetrisen valkokankaan. Tila suunnitellaan niin, että siellä pystyy järjestämään yleisölle muitakin esityksiä kuin elokuvia. Toivomme, että salonki on käytössä kesästä 2024 alkaen – siitä tulee hieno!

Salonki tukikohtanamme suuntaamme sitten kohti suurempaa hankettamme: kaupallista korttelikinoa keskeiselle paikalle Raaheen. Olemme käyneet mahdollisesta sijainnista ja toteutustavasta alustavia keskusteluja Raahen kaupungin kanssa. On selvää, että Raaheen tarvitaan aktiivisen ruohonjuuritason elokuvakulttuurin lisäksi kaupallinen (mielellään ainakin kaksisalinen) elokuvateatteri, jossa näytetään samat uutuudet samaan aikaan kuin muuallakin Suomessa. Työskentelemme sitä kohti yhteistyökumppaneidemme tuella. 

Ja tietysti on luvassa myös elokuvakasvatusta, -kerhoja ja -tapahtumia, ulkoilmanäytöksiä, historiikkityötä ja Bio Huvimylly -näyttely… Lasten ja nuorten Valkokangas – monitaiteinen kilpailu Raahen alueen lapsille ja nuorille avataan tammikuussa.  

Lyhytelokuvia ja viime hetken jouluostoksia

Tänään ke 20.12. klo 19 Sofian talo osallistuu lyhytelokuvapäivään. Näytökset klo 19 alkaen. Tervetuloa! Klo 18.30 alkaen voi tehdä viime hetken joululahjaostoksia: tarjolla on mm. uusia pipoja BH-logolla, paitoja ja popparipasseja Kinosalonki Sofian näytöksiin ja lahjakortteja.

Jouluostosten tekeminen on mahdollista Sofian talolla myös pe klo 12-14. 

Suunnitelmissa on heti joulun jälkeen pieniä pop up -elokuvanäytöksiä. Niistä ilmoitamme melko lyhyellä varoitusajalla, joten kannattaa seurata aktiivisesti someamme ja nettisivuja. 

Teitä tervehtii lämpimästi tällä kertaa

Pauliina Vanhatalo,

Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n pj

Blogipostauksen kuva: Saila Kleine Staarman