Bio Huvimyllyn elävä perintö – kohti uutta raahelaista elokuvakulttuuria

Hyvät Bio Huvimyllyn ystävät ja yhdistyksen jäsenet,

Suuren pettymyksen jälkeen jatkamme työtä ja raivaamme uutta polkua raahelaiselle elokuvakulttuurille. Se ei voi mielestämme jäädä enää Bio Huvimyllyn rakennusta koskevan kiistan panttivangiksi, vaikka toivommekin, että Bio Huvimyllyn tarina saa tulevaisuudessa vielä onnellisen lopun. 

Yhdistys on myös jatkossa halukas kantamaan Bio Huvimyllystä vastuuta, jos sellainen ratkaisu löytyy ja tilanne sallii, mutta nyt toimintamme tähtää elokuvateatteritoiminnan käynnistämiseen ja raahelaisen elokuvakulttuurin elvyttämiseen.

Tätä se konkreettisesti tarkoittaa:

1. Melkein menetty sukupolvi -projektin elokuvakasvatus jatkuu. Siihen kuuluvat elokuvakerhot ja -leirit, lapsille ja nuorille suunnattu taidekilpailu, lastentapahtumat, lasten kinosalongit ja lapsiperheille suunnatut lasten talkoot. 

 2. Bio Huvimyllyn liikkuvan kinon näytöksiä lisätään: haluamme tehdä Raahesta ulkoilmaelokuvien kaupungin kiertävän elokuvaperinteen hengessä ja viedä elokuvia sinne missä ihmiset ovat. 

 3. Luomme yhä arvostavan katseen paikalliseen elokuvahistoriaan ja keräämme aineistoa Bio Huvimyllyn elämyshistoriasta. Julkaisemme kertomusten ja muun aineiston pohjalta Bio Huvimyllyn historiikin vuonna 2026. Kokoamme syksyn 2024 näyttelyyn Bio Huvimyllyyn liittyviä valokuvia, esineitä, taidetta ja tarinoita, ja siellä tulee olemaan esillä lasten ja nuorten taidekilpailun parhaimmistoa. Kehitteillä on myös Bio Huvimyllyn 3-d-malli.

4. Kinosalonki: avaamme vuonna 2024 kokonaan uuden tilan elokuvakulttuurille Raahessa. Kinosalonki tulee olemaan Bio Huvimyllyn ystävien, yhdistyksen, liikkuvan kinon ja elokuvateatterihankkeen tukikohta, elokuvakerhojen ja -leirien oma tila, elokuvakasvatuksen yhteistyötila kouluille ja varhaiskasvatukselle, elokuvajulistegalleria ja näyttelytila, yhdistyksen toimisto, BH-tuotteiden kauppa ja yhteisön olohuone. Tarkoitukseen sopivasta tilasta käydään paraikaa neuvotteluja.

5. Korttelikinohanke. Yhdistyksen sääntöjen määräämänä ydintehtävänä on elokuvateatteritoiminnan käynnistäminen. Tavoitteenamme on siis avata lähivuosina uusi elokuvateatteri, monitaiteinen tila ja matkailukohde Raaheen. Kartoitamme sopivia kiinteistöjä. Elokuvateatterin kunnostus- ja perustushankkeessa yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Raahen kaupunki ja Koulutuskeskus Brahe.

Löydät eilisen esityksen slaidit täältä ja yhdistyksen hyväksymän uuden toimintasuunnitelman täältä

Eteenpäin mennään kaikesta huolimatta. Ole sinäkin mukana!

Ystävällisesti

toiminnanjohtaja Tatu Hirvonen ja Kulttuuriyhdistys Bio Huvimyllyn hallitus