Tekemistä ja tapahtumia

J.P. Laitinen Sofialla perjantaina 24.5. klo 19

Raahesta maailmalle ponnistanut J.P. Laitinen esittää lauluja tulevalta Rakkauden kappaleita -levyltä. Kyseessä on palkitun kirjailijan esikoisalbumi laulaja-lauluntekijänä. Se julkaistaan 31. toukokuuta.

Tapahtumaan myydään lippuja Sofian talolla keikkapäivänä noin 50 ensimmäiselle. Liput 10€.

J.P. Laitinen Spotifyssä ja muualla: https://linktr.ee/jplaitinen

J.P. Laitinen: Äiti-musiikkivideo. Ohjaus: Sami Reivinen. (youtube.com) 

LEFFALEIRI KESÄKUUSSA SOFIALLA!

Leffaleirille tervetulleita ovat kaikki elokuvista ja elokuvan tekemisestä kiinnostuneet 4-6 luokkalaiset nuoret! Luvassa on neljä rentoa, mutta innostavaa päivää elokuvien parissa elokuvakasvatukseen koulutetun ohjaajan avustuksella. Tänne sopii hyvin tulla vaikka kaverin kanssa! Leirin aikana katsomme elokuvia kinosalongin valkokankaalta ja pääsemme tekemään erilaisia lyhytelokuvaharjoituksia ympäri Wanhaa Raahea. Käytössämme on elokuvakerhon tabletit ja sovellukset, joten omia laitteita ei tarvitse tuoda mukana. Ota omat eväät mukaan!

unnamed-2 (1)
Kuvitus: Saila Kleine Staarman

TERVETULOA VAIKUTTAMAAN KINOSALONKI SOFIAN PALVELUIHIN MIELIPITEILLÄSI. KYSELYYN VASTAAMINEN VIE VAIN MUUTAMAN MINUUTIN JA AUTTAA MEITÄ PARANTAMAAN ASIAKASKOKEMUSTA.

Kysely on täysin anonyymi, emmekä kerää henkilötietoja. Kyselyn lopussa voitte antaa yhteystietonne, jos haluatte osallistua arvontaan. Kysely on RPKK:n Palvelumuotoilu-ryhmän tekemä!

Kiitos arvokkaasta ajastasi!

Zine-työpaja 24.2.2024  

Tule kokeilemaan pienlehden tekemistä!

Mihin huomiosi kiinnittyy tutuilla reiteillä? Mikä tekee ympäristöstä erityisen sinulle?

Työpaja järjestetään Kinosalonki Sofian kauniissa miljöössä Wanhan Raahen laitamilla. Perehdymme alueeseen eri tavoin havainnoiden ennen lehtisen tekoa.

Varaathan siis tarpeeksi vaatetta ulkona seikkailuun!

Et tarvitse aiempaa kokemusta ZINEistä ja saat toteuttaa sen haluamallasi tavalla.

Lisätiedot apyhtila@ulapland.fi

Facebook-ryhmä Bio Huvimylly -tarinoille!

Kiinnostaako Bio Huvimylly -historiikin eteneminen?

Haluaisitko muistella Bio Huvimyllyn vaiheita yhdessä muiden kanssa?

Liity uuteen FB-ryhmäämme! Sitä ylläpitää kirjailija Pauliina Vanhatalo, joka tekee paraikaa taustatyötä historiikkia varten.

Lasten ja nuorten

Valkokangas

Kultturiyhdistys Bio Huvimylly ry järjestää elokuva-aiheisen monitaiteisen kilpailun Raahen alueen lapsille ja nuorille. Kilpailuaika 1.2.- 30.4.2024.

LYHYTELOKUVAVIIKKO 14.-21.12.23

“Lyhytelokuvapäivää vietetään tänä vuonna yhdettätoista kertaa 21.12.2023, ja sitä juhlistetaan aikavälillä 14.-21.12.2023. Ranskasta lähtöisin olevan päivän tarkoitus on vahvistaa lyhytelokuvien näkyvyyttä, ja tuoda lyhytelokuvia lähemmäksi leffaintoilijoita ympäri Suomea matalalla kynnyksellä.” – @lyhytelokuvapaiva.fi

Ja tottakai Huvimyllyn ystävät & Kinosalonki Sofia on mukana! Lattiakinomeiningillä edetään tässä vaiheessa eli tuokaa omat tyynyt! Toki penkkejäkin löytyy. Ja lämpimiä leffapoppareita!

Näytökset ke 20.12. klo 19 alkaen.

Viime hetken jouluostoksia voi tehdä Sofian talolla klo 18.30 alkaen ja perjantaina 22.12. klo 12-14.

Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n Annanpäivän tapahtumat 9.12.

Raahen kaupunginkirjasto klo 13: koko perheen jouluinen elokuva.

Sofian talon myyjäiset klo 12-16. Glögitarjoilu.

Kinosalonki Sofian lattiakinossa Barbie-elokuva klo 16.30. Oma tuoli/tyyny mukaan!

Tapahtumat ovat ilmaisia ja kaikille avoimia, mutta paikkoja on rajoitetusti, joten tilaisuuksiin kannattaa saapua hyvissä ajoin.

Kinosalonki Sofian joulukuun tilaisuuksia:

 1.–2.12. Avoimet ovet Sofian talolla (Reiponkatu 35). Tule kurkkaamaan uusia tilojamme ja ideoimaan tulevaa kinosalonkia. Myytävänä yhdistyksen kannatustuotteita. Sofian talo avoinna pe klo 17-20 ja la klo 11-15.

9.12. Annanpäivän myyjäiset Sofian talolla klo 12-16. Myytävänä kannatustuotteita, glögitarjoilu. 

15.12. Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:n pikkujoulut jäsenille ja kannatusjäsenille.

Tukea Alli Paasikiven säätiöltä

Alli Paasikiven säätiö myönsi Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry:lle 8000 euroa seuraavaan tarkoitukseen: Melkein menetetty sukupolvi – elokuvakulttuurin yhteisöllinen elvyttäminen Raahessa kohderyhminä lapset, nuoret ja lapsiperheet.

Avustus tulee kohdistumaan toiminnanjohtajan kahden kuukauden palkkaan, lasten ja nuorten taidekilpailuun ja laitteistoihin.

Kiitämme säätiötä lämpimästi raahelaisen elokuvakulttuurin ja yhteisöllisyyden tukemisesta!!

Torstaina 16.11. Let life happen to you – filosofiaa, elokuvia & onnellisuutta!

Raahen kirjaston valtaavat lukiolaiset Raahesta, Pyhäjoelta ja Oulusta, kun kansainvälinen filosofian päivä järjestetään ensimmäisen kerran kaupungissamme. Raahen lukion järjestämässä tapahtumassa yhteistyökumppaneita ovat Raahen kaupunginkirjasto, Pyhäjoen lukio ja Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly. Väittelyitä ja vierailijoiden esityksiä ovat tervetulleita seuraamaan kaikki kaupunkilaiset, työpajat ja elokuvanäytös ovat ainoastaan ennakkoilmoittautuneille opiskelijoille. Huvimyllyn työpajassa oppilaat pääsevät tutustumaan elokuvakasvatuksellisiin hyvinvointiharjoituksiin ja niiden taustafilosofioihin.

Raahen kaupunginkirjasto ja Raahen kirjaklubi lyövät hynttyyt yhteen Kulttuuriyhdistys Bio Huvimyllyn ry:n kanssa marraskuun Kirjakahvilassa

Kaikille avoin Kirjakahvila toteutetaan kirjastokävelynä Raahen kirjastossa ja kirjoihin perustuvia leffoja, elokuvattuja kirjoja ja leffamusaa teosten hyllypaikoilla vinkkaavat Sari Halinen, Jussi Häkkilä, Satu Kallio ja Mikko Määttä. Tilaisuus alkaa kahveilla Raahen kirjaston ryhmähuoneessa 219 (2. kerros) ke 8.11. klo 17.30. Tervetuloa!

Raahesalin illan elokuvana Valon valtakunta 19.10.

Kaunis vanha elokuvateatteri pienessä rantakaupungissa. Mikä olisikaan sopivampi tapa viettää iltaa yhdessä Huvimyllyn ystävien kanssa kuin katsomalla valkokankaalta Sam Mendesin Empire of Light – Valon valtakunta vuodelta 2022. Parasta nautittuna yhdessä. Valo heijastuu kankaalle klo 19. Ilmainen sisäänpääsy.

“Tonight is a special night. More than ever, we need to feel part of a community.” 

— Hillary (Olivia Colman)

Bio Huvimyllyn ystävien tapaaminen ja yhdistyksen ylimääräinen kokous 19.10.

Järjestämme kaikille avoimen Bio Huvimyllyn ystävien tapaamisen Tapahtumatalolla Raahe-salissa torstaina 19.10. klo 18 alkaen. Lämpimästi tervetuloa tapaamaan Bio Huvimyllyn ystäviä ja vaihtamaan ajatuksia.

Ilmoittaudu kahvitarjoilujen järjestämistä varten täällä.

Kaikille avoimen tilaisuuden jälkeen pidämme lyhyesti varsinaisille jäsenille tarkoitetun yhdistyksen ylimääräisen kokouksen. Muut saavat kahvitella aulassa sillä aikaa.

Avoimen tilaisuuden ja yhdistyksen kokouksen jälkeen Raahe-salissa näytetään yllätyselokuva. Yhdistys maksaa sen kulut eli se on katsojille ilmainen.

Lasten kinosalonki 30.9.

Lastenpäivä-tapahtumassa Raahen pääkirjastolla Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry järjestää kaksi ilmaisnäytöstä lapsille:

Disneyn ja Pixarin Punainen klo 10

Disneyn ja Pixarin Coco klo 12

Elokuvat on puhuttu suomeksi, vapaa pääsy.

Uusi elokuvakerho 4.-6.-luokkalaisille!

HATARA-hankkeen kautta elokuvan harrastamisen tulee mahdolliseksi nyt myös Raahessa! 4.-6.-luokkalaisille suunnattua kerhoa vetää Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry;n toiminnanjohtaja Tatu Hirvonen. Elokuvakerho kokoontuu pääkirjastolla joka toinen viikko 90 minuutiksi kerrallaan.

Elokuvakerho kuuluu Hatara-harrastusmahdollisuuksiin ja on osallistujille ilmainen. Lisätietoa ja ilmoittautuminen (17.9. mennessä) täällä.

Bio Huvimylly -muistoja talteen 11.9. Raahen kirjastolla!

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Satu Kallio ja kirjailija Pauliina Vanhatalo kokoontuvat halukkaiden kanssa Bio Huvimylly -muistojen äärelle ensi maanantaina 11.9. Raahen kaupunginkirjastolla. Tapaamme ryhmätilassa 219 klo 17.00-18.30. Tervetuloa silloin muistelemaan yhdessä! Voit kirjoittaa tarinasi ylös tai kertoa sen kirjurille.

Kuva: Mirka Raasakka

Kuva: Elonet

Ihanaa kun tulee pimiää! Raahen Pimiät on nimittäin paras hetki ulkoilmanäytöksille!

Pääsemme nauttimaan ulkoilmaelokuvista Langin kauppahuoneen idyllisessä ympäristössä pe 1.9. ja la 2.9. Ilmaiset tapahtumat alkavat molempina iltoina klo 21. Paikkoja rajoitetusti, joten kannattaa tulla paikalle ajoissa. Alkukuvana raahelainen yllätys ja sitten n. klo 21.30 alkaen illan hämärtyessä itse näytökset.

Liikkuvassa kinossamme esitetään tällä kertaa kriitikoiden inhokki ja suosikki. Molemmilla on nykykatsojalle annettavaa. Perjantain ohjelmistossa Jengi, joka sai aikoinaan kriitikoilta nihkeän vastaanoton, lauantaina klassikkoleffa Komisario Palmun erehdys.

Saatavilla tietty poppareita ja BH-tuotteita ja Langin kauppahuoneen ihanuuksia.

Bio Huvimyllyn historiikkiprojekti ja Liikkuva laatikkopyöräkino Taiteiden yössä 18.8.

Kesällä olemme aloittaneet työn tulevan Bio Huvimyllyn historiikin parissa tutkimalla Raahen Seudun arkistoja. Monta mielenkiintoista pikku-uutista on löytynyt, ja samalla on vain vahvistunut tunne siitä, että Bio Huvimyllyn vuosikymmenten tarina on kertomisen ja tallentamisen arvoinen. Lämmin kiitos nettisivujen kautta tulleista Bio Huvimylly -muisteloista! Lisää toivotaan! https://www.biohuvimylly.fi/bhhistoria

Historiikkisuunnitelmistamme voi kuulla enemmän Raahen Taiteiden yössä 18.8. klo 18 Kruununmakasiinilla. Kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa projektista kertovat Satu Kallio ja historiikkia koostava kirjailija Pauliina Vanhatalo. Lämpimästi tervetuloa!

Bio Huvimyllyn ystävien Tarinatyöryhmä kokoontuu samassa yhteydessä heti tilaisuuden jälkeen. Jos haluat mukaan työryhmään, ilmoittaudu paikan päällä tai biohuvimyllynystavat@gmail.com

Illan pimentyessä löydät Bio Huvimyllyn liikkuvan laatikkopyöräkinon kirjaston kupeesta. Esillä Lybecker-yhteistyön ensimmäisiä hedelmiä.

Kuva: Elonet

Kulttuuriyhdistys Bio Huvimylly ry Oulu2026-kumppaniksi!

Bio Huvimylly on Oulu2026-kumppani! Hakemuksemme ”Raahen Bio Huvimylly – elokuvateatterin raunioilta uuteen loistoon” sai ensimmäisen myönteisen apurahapäätöksensä ja pääsi samalla mukaan Oulu2026-verkostoihin.

Uskomme Oulu2026-hankkeen imuun ja sen voimaan muuttaa alueen kulttuuri-ilmastoa. Olemme mukana valtaamassa tilaa taiteelle ja kulttuurille, vahvistamassa niiden saavutettavuutta ja alueellista tasa-arvoa.

Vuosi 2026 tulee olemaan kulttuurin ja taiteen juhlaa myös Raahessa. Oma päätavoitteemme on tietysti elokuvateatterin avajaiset – The Grand Opening –, mutta järjestämme vuoden aikana myös monipuolista muuta kulttuuritoimintaa ja juhlistamme monin tavoin Bio Huvimyllyn elämyksellistä menneisyyttä ja tulevaisuutta.

Kulttuuripääkaupunkivuoteen Bio Huvimyllyn tarina ei pääty. Rakennamme pysyvää, elävää perintöä! Lisätietoa.

Siivouspäivän avoimet ovet Bio Huvimyllyllä!

Siivouspäivänä 27.5. Bio Huvimyllyllä leffakirppari ja julistenäyttely klo 11-15. Ilmoittaudu mukaan myymään vanhoja dvd:tä ja muuta leffatavaraa (biohuvimyllynystavat@gmail.com tai 0442854443). Voit myös halutessasi lahjoittaa leffa-aiheista myytävää yhdistyksen pöytään. HOX. Rakennuksessa ei ole myyntipöytiä tai tuoleja, joten ne kannattaa miettiä/järjestää itse.

Tervetuloa kaikille viettämään aikaa Bio Huvimyllyllä ja keskustelemaan muiden Bio Huvimyllyn ystävien kanssa!

Kuva: Tiia Laurila