Kuulumisia 12/5/23

Hyvät Bio Huvimyllyn ystävät, 

Alla ajankohtaisia Bio Huvimyllyn asioita!

Bio Rexin penkkilahjoitus

Kokkolan Bio Rexin 59 penkkiä saatiin säilytykseen Raaheen, missä ne odottelevat nyt uutta elämäänsä todennäköisesti yläparven istuimina. On mukava edistää kiertotaloutta, ja helpottaahan se myös hankkeen budjettia, kun jokaista – mahdollisesti yli kahtasataa  – penkkiä ei tarvitse hankkia kerralla. 

Siivouspäivä

Siivouspäivä 27.5. lähestyy. Bio Huvimyllyllä on silloin leffakirppari ja julistenäyttely klo 11-15. Ilmoittaudu mukaan myymään vanhoja dvd:tä ja muuta leffatavaraa (biohuvimyllynystavat@gmail.com tai 0442854443). Voit myös halutessasi lahjoittaa leffa-aiheista myytävää yhdistyksen pöytään. HOX. Rakennuksessa ei ole myyntipöytiä tai tuoleja, joten ne kannattaa miettiä/järjestää itse.

 Tervetuloa kaikille viettämään aikaa Bio Huvimyllyllä ja keskustelemaan muiden Bio Huvimyllyn ystävien kanssa!

T-paidat

 Ensimmäinen erä kannatustuotteina myytäviä t-paitoja tilataan maanantaina! Jos teet ennakkotilauksen sunnuntaihin mennessä, ehdit vielä mukaan. Paidat ovat toistaiseksi saatavilla ainoastaan Raahen BH-tapahtumissa ja sovittaessa noutona. Myöhemmin ne tulevat myös verkkokauppaan. Ennakkotilaukset helpottavat meitä arvioimaan, kuinka paljon on järkevää tilata mitäkin mallia ja kokoa. Paidat ovat luomupuuvillaa ja ne painetaan Raahessa. 

Paitamallit näet täältä

Tilauslomake: https://forms.gle/Hg1HhTHKqWHekMDf9

 Jos paitojen ja muiden kannatustuotteiden myynti Raahen kesätapahtumissa kiinnostaa, ilmoittaudu Sari Haliselle samattila@hotmail.com


Työryhmät 

Talkoiden suunnittelutyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran Siivouspäivän yhteydessä klo 15 alkaen. Mitä todennäköisimmin olemme saamassa käyttöön piha-alueen Bio Huvimyllyn sivusta, ja sen muuntaminen yhteisöpuutarhaksi voisi olla hyvää tämän kesän talkoohommaa. Taustalla valmistelemme rakennuksen tarkempaa kunnostussuunnitelmaa, mutta suuremmat remontit vaativat virallisten prosessien viimeistelyä (sopimukset, luvat, vakuutukset jne), ja ne ottavat aikansa. Mutta eihän sitä tiedä, josko prosessi nytkähtäisi eteenpäin niin, että loppukesästä päästäisiin hellimään vähän itse rakennustakin! 

Kunnostushankkeeseen liittyen: Raahe-opisto järjestää syksyllä alkavan kurssin, jossa kunnostetaan Bio Huvimyllyn ikkunoita ja ovia ja opitaan samalla uusia taitoja. Kevätkaudelle luvassa on kurssi, jossa suunnitellaan ja rakennetaan Bio Huvimyllylle portti/portit. Eli kannattaa olla hereillä, kun opiston kurssi-ilmoittautuminen käynnistyy!

 Rahatyöryhmä odottelee rahankeräyslupaa, jota haettiin vastikään. Ennakoitu käsittelyaika 3-5 kk.

 Tuotetyöryhmässä ideoitiin monta mahdollista tuotetta ja pari yhteistyökannatustuotetta onkin etenemässä tuotantoon. Myös Lybeckerillä tehdään tuotesuunnittelua. Mahdollinen kannatustuotekilpailu kannattanee laittaa vireille sitten, kun kaivataan uusia tuotteita vanhojen rinnalle, mutta yhteistyöehdotukset ovat aina tervetulleita!

Tarinatyöryhmän seuraavaa tapaamista ei ole vielä sovittu, mutta sen aika lienee elokuussa. Syksyllä alkaa Raahe-opiston kurssi, jolla tallennetaan Bio Huvimylly -muistoja, ja silloin käynnistyy myös laajempi aineistonkeruu Bio Huvimyllyn elämyshistoriikkiä varten. Hankkeen ja Bio Huvimyllyn uuden elämän monipuolinen dokumentointi jatkuu tässä rinnalla kaiken aikaa.

Kulttuurityöryhmän kanssa odotellaan, että saamme talon virallisesti haltuun. Sähköt ja vessat olisivat myös kiva lisä tapahtumia ajatellen! Mutta jos joku innostuu ottamaan Siivouspäivään mukaan kitaran tms., se olisi enemmän kuin mukavaa. Jonkinlaisen BH-tukikonsertin järjestämme todennäköisesti alkusyksystä.

Työryhmiin saa yhä liittyä ilmoittautumalla osoitteeseen biohuvimyllynystavat@gmail.com

Jäseneksi pääset näillä ohjeilla

Kiitos taas ajastasi!

Lämpimin terveisin

Tatu, Pauliina ja Kulttuuriyhdistys Bio Huvimyllyn hallitus